transitiecirkel

Elk contact, elke relatie, elke verbinding de we aangaan met anderen, komt op enig moment ten einde. De manier waarop we afscheid nemen, omgaan met het verlies, hoe we rouwen en betekenis kunnen geven heeft niet alleen te maken met het contact, de persoon of de relatie waarvan we afscheid nemen, maar ook met hoe we ons verbinden.

Hoe we ons verbonden hebben met deze ene persoon óf plek en hoe we ons hechten in meer algemene zin maakt patronen in gedrag inzichtelijk. Aandacht hebben voor ieders verhaal, maakt de ontstaansgeschiedenis helder. Bewustwording hiervan en gewaarwording van niet genomen rouw, maakt dat we in staat worden gesteld onze eigen ontwikkeling opnieuw vorm te geven. Om nieuwe keuzes te maken in het leven.

De Transitiecirkel maakt inzichtelijk hoe levensthema’s als hechten, intimiteit beleven, afscheid nemen, rouwen en betekenis geven met elkaar verbonden zijn.

transitiecirkel 2.0

In een professionele context laat de transitiecirkel zien hoe veranderingen binnen de organisatie voorbij kunnen gaat aan het essentiele menselijke verlangen om ‘gezien te worden’. Iedere verandering (afscheid leidinggevende, een reorganisatie of een functiewijziging) betekent een namelijk ook verlies.

Hierover met elkaar de dialoog aan gaan en samen ‘stil staan’ bij wat pijnlijk is, is niet alleen gewenst, maar ook noodzakelijk voor medewerkers om zich opnieuw te kunnen verbinden aan de nieuwe functie, situatie of doelen.

 

 

bron: George Kohlrieser, Wibe Veenbaas, Piet Weisfelt, Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten, Jakob van Wielink, Leo Wilhelm.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s