bege-leiderschap

Wie ben jij als leider of leidinggevende? En wat voor leider wil je graag zijn … en waarom? Wat zou dat je kunnen brengen?

De huidige tijd waarin veranderingen elkaar in snel tempo opvolgen, doen een stevig beroep op leidinggevenden in organisaties. Snel gaande ontwikkelingen vragen om een reactie vanuit de organisatie en het nemen van, vaak snelle beslissingen, die een stevige impact (kunnen) hebben op medewerkers. De leider is het er om te doen mensen zo snel mogelijk mee te krijgen in de nieuwe ontwikkelingen en koers.

Toch lukt dat, ondanks goede argumenten, lang niet altijd en ontmoet je als leidinggevende weerstand in de organisatie. Of wordt je plotseling verrast door keuzes die medewerkers maken, die je niet zag aankomen?! Het risico bestaat dat je de verbinding met ‘je’ mensen kwijt raakt en het gevoel krijgt er alleen voor te staan. Dat kan veel energie kosten en voor onrust zorgen.

Ontdek in een coaching traject leiderschapsontwikkeling (6-10 gesprekken) de transitie die je door wilt maken, leer meer over de persoonlijke en professionele taak die je te doen hebt en hoe deze zich verhoudt tot patronen en thema’s die ontstaan zijn in het verleden. Ga nieuwsgierig mee op ontdekkingsreis!

Ik ondersteun leiders die het beste in hun medewerkers naar boven willen halen, de leider die zorgt voor verbinding met zichzelf en anderen. Hierbij ga ik uit van de principes van ‘secure base‘ leiderschap met een focus op het aangaan van de wérkelijke (en effectieve) dialoog met je medewerker.

leiderschapsontwikkeling

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s